inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 890kr lojalitetsprogram

-35% på alla tavlor Erbjudandet gäller till 29.04.2024

Théodore Rousseau

Kategorier
Filter

Filter

Orientering

Tillämpa Filtrera
Sortera

Sortera efter

Théodore Rousseau är en fransk konstnär som arbetade på 1800-talet. Han fokuserade främst på landskap, som han målade utomhus. Han försökte bryta med den då rådande akademismen genom att begränsa den kreativa friheten. konstnärns mest kända verk är bland annat: Telegrafen från Montmartre och Tiffange-dalen. I bimagogalleriet fick Théodore Rousseaus reproduktioner inte saknas, som säkert kommer att glädja landskapsälskare! Canvastavlor kan dekorera interiörer i olika stilar!

Reproduktioner av Théodore Rousseaus verk

Théodore Rousseau föddes i Paris år 1812 och dog år 1867 i Barbizon. Målaren var en representant och initiativtagare till Barbizonskolan. Trots de rådande reglerna försökte Rousseau bryta med akademismen som starkt begränsade konstnärlig frihet. Idag betraktas Theodora Rousseaus målningar som början på impressionismen. Som en av de första lämnade han ateljéns väggar och började måla naturen utomhus. Konstnären skapade konceptet intimt landskap, som grundade sig på hans personliga förtjusning av Fontainebleau-skogen. Hans landskap målades på ett mycket enkelt och naturligt sätt. Rousseau lade störst vikt vid färgerna, som för honom var det starkaste uttrycksmedlet. Runt konstnären började en allt större grupp av målare samlas, och Barbizonskolan räknade med fantastiska personligheter som Narcisse Díaz de la Peña, Jules Dupré, Constant Troyon, Charles-François Daubigny, Jean-François Millet och Charles Jacque.


Reproduktioner av Théodore Rousseaus målningar på väggen

Théodore Rousseaus verk utmärks främst av sin autenticitet. Målaren förevigade det han observerade i realtid och kunde återge varje detalj med enastående noggrannhet. Eftersom Rousseaus målningar är rika på saftiga gröna, blå och gula nyanser passar de perfekt i vardagsrummet, köket eller sovrummet. Den universella och tidlösa tematiken fungerar bra i inredningar i klassisk, Hampton- eller glamourstil. Ett bra sätt att framhäva verkets alla förtjänster är att använda extra ljuskällor, till exempel vägglampor. Reproduktionerna av Rousseaus verk kommer bäst till sin rätt ovanför låga möbler som soffor, bord eller skrivbord.