inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 999kr lojalitetsprogram
-30% rabatt på utvalda produkter till 2022.05.23 Gratis frakt för ordrar över 890 kr Upptäck mera

Rabatter och kampanjer

Var ska jag ange rabattkoden?

Rabattkoden ska anges i varukorgen - i fältet på höger sida, under orderöversikten (på mobilversionen: direkt under orderöversikten). Ange rabattkoden i fönstret med texten "Ange rabattkod" och bekräfta sedan med "OK". När du har angett koden får du information om att koden är korrekt och att rabatten har beräknats. Om du anger en felaktig kod visas också ett motsvarande meddelande.

Rabattkoden fungerar inte, vad ska jag göra?

Kontrollera att rabattkoden har angetts korrekt, att det inte finns några ytterligare utrymmen bredvid den och att koden har bekräftats med knappen "OK". Om koden du angett har ett visst utgångsdatum ska du också kontrollera att detta datum inte har passerat. Om du fortfarande har problem kan du kontakta vår kundtjänst genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Får jag en särskild rabatt om jag beställer fler produkter?

I så fall kan du kontakta vår kundtjänst och berätta vilka produkter du vill beställa (storlek, teknik, om det är en tavla, poster, fototapet, rumsadelare) och i vilken mängd. Vi undersöker gärna om vi kan ge dig en individuell rabatt.

Hur får man en rabattkupong?

Vi rekommenderar dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Här informerar vi våra kunder om aktuella kampanjer och rabatter på våra produkter, t.ex. tavlor, posters, fototapeter och tapeter. Vi bjuder in dig till att också delta i vårt lojalitetsprogram Bimago+. Inom detta program belönas varje köp i vår butik med poäng som kan bytas ut mot individuella rabattkoder.

Instruktioner / tips

Tapeter - hur applicerar jag dem?

För att göra tapetseringen enkel är det bäst att placera den första tapeten eller fototapetvåden på väggen med hjälp av en nivå eller ett lod - så att de efterföljande tapetvåderna placeras helt rakt och jämnt. Tapetsering utgår alltid från fönstret, dvs. ljuskällan. Tapetvåderna ska sättas ihop "sida vid sida" på två tapetvåder så att kanterna på två våderna följer varandra exakt (utan förskjutning och utan överlappning). Du kan hitta en detaljerad monteringsanvisning för våra tapeter här, vi bifogar den också till alla våra tapetbeställningar.

Hur installerar man fototapeter?

För att göra det lättare för dig själv markerar du fina linjer på tapeten med ett avstånd på 50 cm. De kommer att vara en indikator på var fototapeten ska placeras. I det första steget måste du försiktigt sprida ut tapetklister på den första linjen som markerats på väggen. Vi måste komma ihåg att limmet appliceras direkt på väggen, inte på tapeten. Innan du rör vid en våt vägg med en våd ska du se till att det finns en övre och nedre del av mönstret. Vi måste försiktigt rulla in våden och fästa den på den våta väggen uppifrån. Du kan hitta detaljerade installationsinstruktioner för våra tapeter här och de följer också med varje produkt.

Hur fäster man tavlan på väggen?

Vill du undvika att borra hål i väggen kan du fästa tavlan på väggen med kardborreband eller bildband. Det finns produkter av denna typ på marknaden från olika märken som Command eller Tesa. När du väljer denna typ av infästning ska du vara uppmärksam på märkningen av den tillåtna målningsvikten. Denna information och installationsinstruktioner finns på produktens och tillverkarens webbplats.

Är det möjligt att sätta en tapet eller en fototapet på en vägg med grov textur?

Nej, den grova strukturen på väggen kommer att vara synlig under tapeten eller fototapeten och därför rekommenderar vi inte att du klistrar dem på sådana ytor. Dessutom gör den ojämna ytan det svårt att installera och gör att produkten inte fäster perfekt på väggen. För bästa resultat rekommenderar vi att tapeter och fototapeter endast installeras på släta, dammfria, rena och ljusa ytor.

Hur hänger man tavlor på väggen?

För att montera tavlor på en vägg föreslår vi att du använder våra krokar och spikar. Vi rekommenderar att du använder en krok/spik för varje 40 cm av tavlans bredd. När det gäller tavlor som består av flera delar, t.ex. triptyker eller flerdelade tavlor finns detaljerade instruktioner här.

Hur skyddar man en tavla?

Vi rekommenderar att välja till alternativet "UV-tryck" till din tavla för att ge din färgerna ytterligare skydd mot skadliga faktorer. Vi rekommenderar dig också att köpa Premium Print där dukens yta täcks då med en färglös akrylgel som gör att pigmenten behåller sin intensitet längre och skyddas från fukt och UV-strålning. När det gäller handmålade tavlor rekommenderar vi att du använder en skyddande lack (finns som tillval på varje produktsida).

Hur hänger man upp posters på väggen?

Det finns redan krokar på baksidan av varje inramad poster eller passepartout-poster. Du behöver bara spik för att hänga upp dem på väggen.

Vilket lim ska jag använda för att fästa mina tapeter/fototapeter?

När våra kunder frågar "vilket lim för tapeter" svarar vi att du bör använda ett lim som lämpar sig för non-woven, till exempel Metylan Direct från Henkel. Om du inte vill köpa lim för tapeter eller fototapeter separat rekommenderar vi att du väljer vårt lim som tillbehör när du köper tapeter eller fototapeter i vår butik.

Hur hänger man upp en tavla som består av flera delar?

Det är bäst att börja med den centrala delen av tavlan och sedan lägga till efterföljande delar av tavlan på vänster och höger sida. Det är bäst att hålla ett avstånd på cirka 2 cm mellan varje del av tavlan - då får du den bästa visuella effekten och mönstret blir rätt sammansatt. När du arrangerar enskilda delar av tavlor som består av flera delar ska du komma ihåg att bildmönstret ska vara symmetriskt fördelat både horisontellt och vertikalt. För att göra arbetet enklare rekommenderar vi att du spårar de korrekt arrangerade delarna av tavlan på papper och markerar de platser där spikarna ska placeras - och sedan överför du mallen till väggen.

Hur mycket tapetklister behöver jag köpa? Det finns bara "1 påse att köpa" på webbplatsen.

Det räcker med att köpa en produkt av tapetklister för varje köpt produkt. Vårt system beräknar automatiskt den mängd tapetklister som behövs utifrån storleken på den valda tapeten och det skickar vi med..

Hur mycket kostar det att installera en fototapet?

Vi erbjuder inga installationstjänster, så vi har ingen egen prislista. När det gäller priset för att få en tapet installerad av ett proffs kan det dock variera mycket från region till region. Vi ber dig att ringa din närmaste tapetserare för att får ett prisförslag.

Vem ramar in tavlorna?

Våra tavlor behöver ingen extra yttre fotoram - varje duk är uppspänd på en kilram som du bara behöver fästa en krok på. Vid behov kan du rama in tavlan i en extra yttre ram (fotoram) som du lätt kan hitta i en inramningsbutik eller hos en snickare.

Vilken ram behöver jag köpa till min tavla?

Våra tavlor består av en duk som spänns upp på en kilram. En tavla från bimago är klar att hänga upp och behöver ingen extra ram.

Hur ramar jag in min tavla?

Våra tavlor består av en duk som spänns upp på en kilram. Produkten är således klar att hängas upp och behöver ingen extra ram.

Hur fäster man en poster på väggen?

Sätt bara våra posters i en ram som du väljer eller i en ram med passepartout och häng upp den på väggen, på en spik eller en krok. Men om du inte vill göra ett hål i väggen kan du också hänga upp din poster (med eller utan ram) med hjälp av vanligt förekommande monteringstillbehör som självhäftande kardborreband eller krokar (t.ex. från Tesa). Dessa har fördelen att de inte är invasiva, att de inte skadar väggen och att de ofta har en extra justering så att tavlorna eller posters kan hängas på olika eller samma höjd. Det finns också självhäftande tejp på marknaden (t.ex. från Tesa) som är idealiska för att fästa t.ex. en kalender eller ett galleri med posters i ett rum, t.ex. ett vardagsrum, sovrum, matsal, arbetsrum, kontor, korridor, hall, vardagsrum eller barnrum.

Hur rengör man en tavla?

Tavlor ska rengöras med en ren, mjuk och lätt fuktad trasa. Vi rekommenderar inte att du använder rengöringsmedel - de kan skada duken.

Tavlor - var hänger man upp dem?

Tavlor passar bäst i mitten av väggen och bör som tumregel vara smalare än den möbel de hänger över. Det är bäst att hänga upp en tavla ca 20-30 cm över möblerna - eller i ögonhöjd.

Vilken typ av tapetklister ska jag använda?

Vi rekommenderar att du köper en tapet tillsammans med vårt klister från bimago som finns som extra tillbehör. Om du väljer att köpa klistret någon annanstans, välj ett klister som är avsett för non-woven, t.ex. Metylan Direct från Henkel.

Fäster tapten på kakel?

Problemet är inte så mycket själva tapten utan vattnet och fukt. Detta kan bidra till att tapeten skadas och lossnar från plattorna. Våra produkter, t.ex. tapeter och fototapeter är utformade för användning i rum med medelhög och låg luftfuktighet, t.ex. vardagsrum, sovrum, kök, korridor, hall, vardagsrum, barnrum, kontor eller arbetsrum.

Hur lång tid tar det för tapeter att torka?

Tapeter (eller mer exakt: tapetklister) torkar när vattnet avdunstar. Normalt tar detta 24 timmar, i extrema fall upp till 72 timmar beroende på rummets temperatur och luftfuktighet. De optimala förhållandena för torkning av tapeter är en konstant temperatur mellan 18 och 25 °C.

Fototapet - hur man fäster den?

Innan du installerar produkten måste du förbereda tillbehör som: en limborste, en vass kniv, en ren trasa, en behållare för att sprida limmet och en plastskrapa för att jämna ut eventuella luftbubblor (ett bankomatkort fungerar också bra för detta ändamål). När du har skurit produkten i våder limmar du en våd bredvid den andra (så att den rör vid varandra men inte överlappar varandra). Våderna är numrerade och märkta med pilar som anger monteringsriktningen. Börja limma en våd uppifrån och rör dig jämnt mot golvet, samtidigt som du trycker våden mot väggen med en skrapa. När du limmar tapeten ska du komma ihåg att ta bort överflödigt klister regelbundet. Detta bör göras med en ren och lätt fuktig trasa. Viktigt! Klistret ska appliceras direkt på väggen, inte på tapeten. Detaljerade installationsinstruktioner för våra tapeter finns här och de följer också med alla våra produkter.

Hur mycket tapetklister behöver jag för min tapet?

Om du köper tapetklister tillsammans med en tapet som tillbehör på vår webbplats räcker det att endast lägga tapetklistret i din varukorg en gång. Vi gör beräkningarna och skickar dig rätt mängd klister som är anpassat till den valda storleken på din tapet. Om du däremot bestämmer dig för att köpa klister på annat håll (t.ex. i en byggvaruaffär eller i en specialaffär) ber vi dig att läsa instruktionerna som medföljer det köpta klistert - där hittar du den exakta limmängden per m² tapet.

Kan man torka av non-woven tapeter?

TNon-woven tapeter är måttligt motståndskraftiga mot fukt och avtorkning. Den kan torkas av med en fuktig trasa, men blötlägg den inte för länge.

Ska vi använda tapetklister på vinyltapeter?

Vi har inga vinyltapeter i vårt utbud, men vi har non-woven (där vi också erbjuder tapetklister) och självhäftande tapeter (som inte kräver lim).

Kan tapeter övermålas?

Vi rekommenderar att du tar bort gamla fototapeter eller tapeter innan du målar dina väggar. Om tapeten eller fototapeten inte vill lossna kan du göra jobbet enklare genom att använda en speciell tapetborttagare. Därefter måste väggytan tvättas och grundas.

Erbjuder ni installationstjänster?

Eftersom bimago specialiserar sig på internetförsäljning och arbetar globalt erbjuder vi inga särskilda installationstjänster. Det är ganska enkelt att applicera våra tapeter och fototapeter - du kan naturligtvis låta en professionell installatör göra det åt dig, men det är inte särskilt problematiskt att sätta upp tapeter och fototapeter på väggen själv. Om väggen är väl förberedd och du har alla nödvändiga verktyg går installationen smidigt och snabbt. Varje tapet levereras med en monteringsanvisning och på vår webbplats och blogg hittar du många råd och instruktioner om hur du hänger upp tavlor, posters i ramar eller tapeter. Det brukar ta cirka 2 timmar att sätta upp 10-15 m² tapet, inklusive att skydda rummet mot smuts, mäta upp tapeten, limma fast den och städa undan. Du kan också välja Bimagos självhäftande fototapeter vars installation är mycket bekväm.

Ledtid/leverans

Vad är fraktkostnaderna utomlands?

Om du vill kontrollera leveranskostnaderna för våra produkter, t.ex. tavlor, fototapeter, tapeter eller posters, inramade posters och passepartout-posters utomlands, kan du klicka här.

Hur lång tid tar leveransen?

Vi börjar behandla din beställning så fort vi registrerar din betalning. När vi har mottagit betalningen skickar vi en automatisk bekräftelse via e-post. Produktionstiden beror på produkttyp och tillverkningsteknik - all information hittar du här. Frakttiden till Sverige är cirka 5 arbetsdagar.

Kan jag betala kontant vid leverans?

Vi tar inte emot kontanter vid leverans. Varje produkt tillverkas på beställning efter att hela betalningen har registrerats. Dock kan du välja betalning via Klarna där du får varan varefter Klarna hanterar din betalning. För frågor kring betalning via Klarna ber vi dig att kontakta Klarna direkt. Du kan även betala via bankkort eller PayPal.

Vilken kurir använder ni?

För leveranser till Sverige använder vi oss utan UPS Hemleverans. Kan inte beställningen levereras hem så levereras den till närmaste UPS Access Point. På försändelsedagen får du ett e-postmeddelande med kollinummer och länk så att du kan följa din försändelse.

Hur kan jag kontrollera leveransstatusen?

På försändelsedagen får du ett e-postmeddelande med kollinummer och spårningslänk För att kontrollera leveransstatusen klickar du bara på länken och följer din leverans.

Lägga en beställning

Är det möjligt att ändra mina uppgifter efter beställning?

Fyll i dina adressuppgifter noggrant. Efter att varorna har skickats är det tyvärr inte möjligt att ändra några uppgifter alls.

Var anger jag mina fakturauppgifter?

När du köper en produkt, t.ex. en tavla, en poster, en fototapet eller en tapet, ska du markera alternativet "Jag behöver en faktura med företagsuppgifter" när du anger leveransadressen och ange de relevanta uppgifterna där.

Kommer ni att utfärda ett kvitto?

Ja, du får ett kvitto för din beställning av tavlor, posters, fototapeter eller tapeter på bimago när beställningen har skickats. I det automatiska e-postmeddelandet som namnges som försändelsebekräftelse hittar du ett kvitto för ditt köp - i PDF-format.

Produkter

Är era tapeter moderna?

Även om tapeterna har varit kända inom inredningen i många år är de fortfarande ett av de mest omtyckta dekorativa elementen och många inredningsarkitekter baserar hela utformningen av bostads- och affärsutrymmen efter dem. Tapeterna upplever för närvarande en renässans och ett nytt liv tack vare innovativa, moderna mönster som är vackra och verkligen passar in i våra inredningar! Tapeter är en inredningslösning som fungerar utmärkt för snabba, billiga och ändå spektakulära inredningsomställningar och det breda utbudet av mönster och färger gör det lätt att matcha tapetens tema med den valda stilen, till exempel skandinavisk, boho, vintage, retro eller glamour.

Vad är Preimum Print? Vad är skillnaden mellan ett Preimum Print och ett vanligt tryck på duk?

Vår egen Preimum Print innebär att vi manuellt applicerar en spansk akrylgel på det färdiga trycket, vilket efterliknar penseldrag. Gelen ger duken en textur och ett djup som påminner om oljemålning. Gelen som appliceras på trycket har ytterligare en fördel: den skyddar duken. Tack vare den behåller pigmenten sin intensitet längre och skyddas från fukt och UV-strålning.

Gör ni väggdekror och tavlor på måttbeställning?

Våra tavlor finns endast i de storlekar som finns i vår butik - men för de flesta mönster finns det många format att välja mellan och vissa motiv finns även i mycket stora format (som vikta tavlor). När det gäller fototapeter finns varje design i flera olika storlekar som listas på produktsidan. Även om din vägg har en annan storlek är det oftast inget problem: välj bara ett format för tapeter eller fototapeter som är något större än den vägg du vill täcka med tapeter - och när du sedan applicerar tapten skär du bort överflödet på sidorna eller i över- och underkant. Tyvärr är det inte möjligt att beställa en tapet exakt i den storlek du har angett.

Är tavlorna färdiga att hängas upp eller har de en ram?

Våra tavlor har en kilram så de är färdiga att hängas upp direkt och kräver ingen extra inramning i form av en extern ram. För att göra det lättare att hänga upp tavlan på väggen rekommenderar vi att du använder monteringstillbehör (spikar och krokar från bimago, som kan köpas direkt på varje produktsida) för varje tavla.

Tapeter från mitt egna foto? Är det något ni erbjuder?

Vi erbjuder inte tapeter med motiv av egna foton som våra kunder skickat in - sådan personalisering är tyvärr inte möjlig.

Vad är en poster?

PEn poster är inget annat än en viss typ av grafisk design som skrivs ut i stort format på högkvalitativt papper. En poster är en visuell symbol som förmedlar ett budskap på ett överraskande, engagerande och lätt att minnas sätt som inte bara påverkar sinnena utan även intellektet. Med andra ord: det är ett tryck i stort format där grafiken spelar den viktigaste rollen. På bimago kan du välja en poster, en inramad poster eller en inramad poster med passepartout bland tusentals moderna mönster.

Kan jag skapa min egna posters?

Posters från vårt sortiment tillverkas av Bimago. Vi erbjuder dessvärre inga personliga posters eller posters med andra motiv än de som återfinns i vårt sortiment.

Är det möjligt att göra ett visst mönster i en annan sammansättning av delar / i en annan storlek / i en annan teknik / i en annan färg?

Om en ändring är möjlig (t.ex. om mönstret finns i en annan färg eller i flera olika tekniker - t.ex. som tryck och som handmålad bild), anges detta tydligt på produktsidan. Andra delar kan dock inte anpassas - utformningen och konfigurationen är redan förutbestämd.

Vad är hållbarheten för färgerna från "Måla efter nummer"-paketet?

Hållbarheten för färgen i måla efter nummer är 6 månader efter leverans.

Gör ni fototapeter eller tavlor från foton (personliga beställningar)?

Vi har många produkter i vårt utbud, men vi tillverkar dessvärre inte några produkter ifrån egna foton - en sådan personalisering är tyvärr inte möjlig.

Vad ingår i en uppsättning för att måla efter nummer?

Varje kit innehåller det motiv som ska målas, de färger som behövs, två penslar och instruktioner.