inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 999kr lojalitetsprogram
-50% på fototapeter till 2022.10.06 Gratis frakt för ordrar över 890 kr Upptäck mera

Anders Zorn - reproduktion av tavlor

Kategorier
Filter

Filter

Orientering

Tillämpa Filtrera
Sortera

Sortera efter

Anders Zorn är en svensk grafiker och konstnär som huvudsakligen fokuserade sitt arbete på porträtt och nakenbilder. Anders Zorns reproduktioner kännetecknas av ett individuellt förhållningssätt till modellerna och en önskan att fånga deras personliga karaktärsdrag. Särskilt anmärkningsvärt är hans användning av chiaroscuro-tekniken, där han skickligt kombinerar ljusa färger med mörka nyanser. Bland de reproduktioner av Anders Zorn som finns tillgängliga som motiv från bimago hittar du intressanta målningar som kommer att utgöra en originell dekoration!

Målningar av den svenske konstnären Anders Zorn

Anders Zorn var en svensk konstnär och grafiker som främst specialiserade sig på porträtt och nakenbilder. Han målade porträtt av stora personligheter: Nobelpristagare, politiker, inklusive de tre amerikanska presidenterna Grover Cleveland, William H. Taft och Theodore Roosevelt samt kung Oscar II av Sverige. Målningarna har samma frihet och energi som skisser, med områden med varmt och kallt ljus och skuggor med kontrasterande områden med varma och kalla toner, och en förståelse för färgkontraster och reflekterat ljus. Andres Zorn glänste förutom med porträtt och nakenbilder även med realistiska vattenskildringar och scener som föreställer lantligt liv och sedvänjor. Zorns tavlor kommer då att vara utmärkta i hus i rustik stil.

Visa mer Visa mindre

Reproduktioner av Zorns målningar

Anders Zorn är känd för att använda en grundläggande färgpalett bestående av blyvitt, gul ockra, vermiljon och elfenbenssvart. Denna begränsade färgpalett har ett mycket brett utbud av färgblandningar. Det är möjligt att blanda en mängd olika tonaliteter, vilket anses vara en mycket viktig utveckling för porträttmåleri. Andres Zorns porträtt är målade som akvareller. Färgpaletten kan dock under vissa omständigheter även användas i stilleben och landskapsmålning. Den mest slående aspekten är att det är möjligt att få en slags olivgrön färg genom att blanda elfenbenssvart och gul ockra, eftersom elfenbenssvart är blåaktig till sin natur. Tanken att Zorn bara använde dessa fyra färger är dock falsk. I hans målningar används andra hjälpfärger vid behov.