inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 999kr lojalitetsprogram
-50% på fototapeter till 2022.10.06 Gratis frakt för ordrar över 890 kr Upptäck mera

Reproduktion av tavlor av Jean-Auguste-Dominique Ingres

Kategorier
Filter

Filter

Orientering

Tillämpa Filtrera
Sortera

Sortera efter

Canvastavla Källa
från
351,27 kr
Canvastavla Moliere
från
229,86 kr
  1. 1
  2. 2
Linjärism, statisk inramning och måttlig färg - det är de viktigaste kännetecknen för målningen av Jean Auguste Dominique Ingres, en fransk klassicistisk konstnär från 1800-talet. Denna konstnär ägnade sig främst åt eleganta porträtt och historiska målningar. Om du brinner för verk i detta ämne och vill beundra dem i ditt vardagsrum eller på kontoret erbjuder vi reproduktioner av målningar av Jean Auguste Dominique Ingres. Dessa vackra canvastavlor från bimago kan bli ett originellt tillägg!

Kända målningar av Jean-Auguste-Dominique Ingres

Jean-Auguste-Dominique Ingres var en fransk klassisk konstnär. Hans stil formades snabbt och målaren förblev trogen den, samtidigt som han häftigt försvarade sig mot romantiska tendenser. Hans konst kännetecknas av en ovanlig atmosfär, lugn och linjäritet. Ingres var känd för sin perfektionism, han kunde korrigera sina målningar i flera år, han ansåg att penseldrag på duken inte skulle vara synliga. Han strävade efter perfektion och brydde sig inte alltid om realismen. Denna stilisering kan ses i porträttet av Mademoiselle Caroline Rivière, som då var 13 år gammal. Konstnären tvekar inte att störa kroppens proportioner genom att förlänga nacken onormalt och förkorta bröstet. Bland Ingres verk finns främst historiska målningar, porträtt och nakenbilder. Ingres anses vara en av 1800-talets största franska konstnärer.

Visa mer Visa mindre

Konstnären Ingres och hans porträtt av kvinnor

I Ingres historiska målningar kan man beundra händelser som "Leonardo da Vincis död", men också mytologiska scener (t.ex. "Ödipus och sfinxen") eller litterära scener (t.ex. "Ossians dröm"). Ingres var mindre förtjust i porträtt, men det hindrade honom inte från att uppnå en mästarställning i denna genre. Under hela sitt liv målade Ingres också kvinnliga nakenbilder, oftast i badet mot en orientalisk bakgrund, till exempel "Odalisken" och "Det turkiska badet". De slanka linjerna på deras kroppar, den släta hudens ljushet och de gyllene tonerna gör att dessa kvinnor utstrålar en tyst sensualitet. Ingres reproduktioner av nakenbilder och kvinnoporträtt är perfekta för ett sovrum eller en ingång till ett badrum.