inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 890kr lojalitetsprogram

Honoré Daumier - tavlor reproduktioner

Kategorier
Filter

Filter

Orientering

Tillämpa Filtrera
Sortera

Sortera efter

Canvastavla The Washerwoman
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla The Chess Players
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla The Kiss
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla The Rescue
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Sancho and Don Quixote
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla A Box at the Theatre
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Judge, Woman and Child
från
327,60 kr
504,00 kr
Honoré Daumier är en fransk konstnär och en av de största representanterna för 1800-talets realism. Han blev känd som en våldsam politisk karikatyrist och samtidigt en berömd forskare av sin tids seder och bruk. I bimago-butiken har vi skapat en samling reproduktioner av Honore Daumier, där du huvudsakligen hittar spännande genusscener. Daumiers tavlor är särskilt värda att använda i interiörer som är avsedda för vila och avkoppling!

Honoré Daumier och hans karikatyrer

Honoré Daumier var en fransk konstnär, skulptör, grafiker och karikatyrist. Han var en representant för realismen. Daumier var känd för sina politiska och sociala karikatyrer. Daumiers konst kännetecknas av en stark kontrast mellan mörka och ljusa färger och av att han använder konturer. Hans mest kända målningar är "Don Quijote", "Tiggare", "Ecce homo" och "Maria Magdalena". Daumier-litografen blev känd som en våldsam politisk karikatyrist och en oumbärlig forskare av sin tids seder och bruk. Hans arbete som konstnär hade en helt annan dimension, eftersom det var mindre inriktat på aktuella händelser. Honoré Daumier dömdes efter en serie karikatyrer av kungen till sex månaders fängelse och böter. Han avtjänade sitt straff i Sainte-Pélagie och satt sedan på ett mentalsjukhus. Efter att ha återfått sin frihet återupptog han dock snabbt sin verksamhet som serietecknare.

Visa mer Visa mindre

Reproduktioner av Daumiers målningar

I sina målningar återvände Daumier ofta till teman från sina tidigare litografier. Han skildrade domare, teaterscener och scener som utspelade sig på Paris gator. Han inspirerades också av romaner, sagor, mytologi och de heliga skrifterna. Honoré Daumier gick gärna på teater under sitt liv. När han återvände försökte han återskapa vissa scener i sitt huvud och omvandla dem till målningar. Konstnären ville fokusera på solider och linjer och mindre på att fånga figurer. Honoré Daumier använde sig i sina verk djärvt av kraftfull svartvit tema. Reproduktioner av hans målningar fungerar bra i klassiska, men väl upplysta interiörer. Tillbehör av porslin och trä förstärker de mörka färgerna i konstnärens målningar.