inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 890kr lojalitetsprogram

-35% på canvastavlor Gratis leverans till 2024.03.18 Erbjudandet gäller: : :

Gentile Bellini

Kategorier
Filter

Filter

Orientering

Tillämpa Filtrera
Sortera

Sortera efter

Ovanliga färger, mästerlig användning av färg och ljus: detta är de viktigaste kännetecknen för Gentile Bellinis tavlor, en venetiansk konstnär vid sekelskiftet mellan 1400- och 1500-talen. För de som älskar denna konstnärs verk och alla som vill ha konst i sina rum med stort K har vi skapat en kollektion Gentile Bellini-reproduktioner från bimago! Tavlor med religiösa teman kan bli en elegant dekoration i vardagsrummet eller matsalen.

Gentile Bellini-reproduktioner på duk

Gentile Bellini är också känd som Giambellino. Konstnären levde och arbetade i Italien vid sekelskiftet mellan 1400- och 1500-talet. Han kom från en familj av högt ansedda konstnärer från den tiden. Både hans bror och hans far sysslade med konst. Giambellino själv lärde sig av sin far. Förutom honom var Andrea Mantegna, hans svåger, involverad i utbildningen av ännu en generation italienska konstnärer. Gentile Bellini var verksam under renässansen. Han anses vara grundaren av den berömda venetianska färgskolan. Giambellino gav lika gärna vidare sin kunskap. Bland hans elever fanns Titian, Palma den äldre och Giorgione. Gentile Bellini var känd för sina mycket framgångsrika porträtt och religiösa verk. Han gjorde tavlor på duk i olika storlekar: från stora altarkompositioner till mindre verk för hemmet. Den italienska konstnären gillade att föreviga doger och madonnor i sina tavlor, vilket han var särskilt berömd för.


 

Reproduktioner av tavlor av Gentile Bellini

Tack vare våra reproduktioner av Bellinis tavlor kan du också känna dig som en stor kännare av italiensk renässanskonst. Den höga kvaliteten på våra reproduktioner gör att du kan uppskatta den italienska mästarens ovanliga färgpalett och hans spel med ljuset. Gentile Bellinis reproduktioner är, på grund av den känsla av lugn som hans verk utstrålar, ett idealiskt inredningstillbehör för ditt arbetsrum och sovrum. De är hängande i sovrummet och kommer säkert att bli föremål för mer än en lång diskussion under möten med vänner. På bimago kan du hitta canvastavlor och även reproduktioner i Premium Print-kvalitet, som utmärker sig genom sin tredimensionella yta.