inspirerande inredning pågående erbjudanden fri leverans från 890kr lojalitetsprogram

-35% på alla tavlor Gratis frakt för ordrar över 890 kr

Amedeo Modigliani tavla reproduktion

Kategorier
Filter

Filter

Färg

Tillämpa Filtrera
Sortera

Sortera efter

Canvastavla Aristide Sommati
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Head
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Seated Nude
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Antonia
från
361,17 kr
555,75 kr
Canvastavla Renee
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Caryatid
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Seated Caryatid
från
327,60 kr
504,00 kr
Canvastavla Leopold Zborowski
från
327,60 kr
504,00 kr
Den italienska konstnären Amedo Modigliani var en artist vars främsta kreativa inspiration var människan. Modigliani är upphovsmannen till många mästerverk som ansågs alltför vågade och skandalösa i början av 1900-talet. Hans verk omfattar även porträtt, som i dag är mycket värdefulla konstverk. "Porträtt av en kvinna med hatt" eller "Sittande naken" är hans mest populära tavlor, som också finns tillgängliga i vår kollektion av Modigliani-tavlor. Fokusera på klassikerna i världskonsten och välj en tidlös tavla.

Reproduktion av en målning av Modigliani

Amedeo Clemente Modigliani var en berömd italiensk målare, tecknare och skulptör från den judiska borgarklassen. Modiglianis målningar, som gjorde konstnären berömd, var mestadels djärva nakenbilder, som inte var socialt acceptabla i början av 1900-talet. Modiglianis karriär var kortvarig, eftersom han dog av tuberkulos endast 36 år gammal. Ett av Amedeo Modiglianis mest kända verk är "Porträtt av Jeanne Hébuterne med stor hatt". Konstnären utvecklade sin egen målarstil, full av elegans och subtilitet. Huvudmotivet i hans verk var en människa. Det som väcker uppmärksamhet i Modiglianis målningar är de linjära och tecknade figurerna, en stämningsfull bakgrund som uttrycker personens karaktär och detaljernas sparsamhet. Målaren uppskattade minimalism, och därför är människans omgivning ofta tom i Modiglianis målningar. Amedeo Modigliani inspirerades av många av tidens avantgardetrender, såsom expressionism, symbolism och verk från renässansen. I sina verk använde han också element från afrikansk konst.

Visa mer Visa mindre

Amedeo Modigliani porträtt av kvinnor

Modiglianis målningar ger stil åt även den mest monotona inredningen och gör den mer originell. Det är ett förslag för dem som älskar konst, men som inte är intresserade av reproduktioner av konstnärer som alla känner igen direkt. De är också en bra idé för en imponerande dekoration av ett kontor, en restaurang, ett café, en läkarmottagning eller en skola. Även om Modiglianis kvinnor i sina målningar inte är realistiskt porträtterade kan man ändå läsa mycket i deras ansikten. De kan vara en bra present till kvinnor med karaktär.