-28% på canvastavlor och fototapeter [Erbjudandet gäller till 2020.08.11] upptäck
-40% på fototapeter Erbjudandet gäller:
dagar dag : :
 • <%= message %>

Detaljarade instruktioner

Tag fram följande:


 1. Tapetklister för Easy Up non-woven tapeter
 2. 1 liter kallt vatten
 3. Hink eller skål att blanda allt i
 4. Penna och papperstejp
 5. Sax
 6. Mätverktyg (linjal, måttband eller liknande)
 7. Vattenpass (eller annat lod)
 8. Borste/pensel/roller för applicering av tapetklister
 9. Tapetborste och roller
 10. Vass kniv
 11. En mjuk svamp eller en trasa

Innan du börjar


 1. 1. Förbered den valda väggen. Väggytan skall vara ren, torr och fri från fett. Bästa resultaten uppnås på en vägg målad med vit täckfärg (detta gäller både Easy Up non-woven samt våra självhäftande tapeter). Våra non-woven tapeter döljer mindre defekter i väggen, men om defekten är för djup så måste det spacklas för och torka innan tapetsering. Om väggen är i kontrasterande färger är det rekommenderat att måla över dem med en ljus färg. Innan du applicerar något på väggen ska eventuella rester av tidigare tapeter tas bort ifrån väggen.
 2. Skär fototapeten längs den streckade linjen.
 3. Vik vådorna i rätt ordning och kontrollera mönstret för eventuella fel samt att kanterna matcher och passar med varandra. Om du märker en defekt ber i dig att kontakta oss för att byta ut våden.
 4. [Vid användning av tapetklister]: Förbered klistret. Vid användning av Bimagos tapetklister: Rör ner en påse (50 g) i 1 liter kallt vatten och vänta i 15 minuter. Efter 15 minuter, rör om igen till en jämn smet.
OBS: För att tapetklistret ska torka på rätt sätt rekommenderar vi inte tapetsering i områden med mycket låg luftfuktighet och/eller en lufttemperatur lägre än 10°C. Optimal rumstemperatur under tapetsering och torkning är mellan 18-21°C.

Uppsättning av non-woven Easy Up fototapeter

 1. Använd ett vattenpass och en linjal på ett utvalt fragment av väggen, markera vertikala linjer var 50:e cm längs väggen där du kommer att fästa tapetvådorna.
 2. Om det finns ett fönster på en vald vägg så gör du lättast att börja nära den, sedan arbeta dig in mot väggen.
 3. Applicera den tapetklistret på väggytan (detta kan vara något bredare än bredden på en våd). Börja med en tapetvåd i taget. Fördela ett tunt lager av tapetklistret med hjälp av en borste/roller/pensel. Var försiktig så att tapetklistret inte appliceras för tjockt och att det är jämt fördelat över hela ytan. Applicera inte tapetklistret direkt på tapeten.
 4. Tag första våden av tapeten. Kontrollera var toppen är och att du startar med rätt våd. Rulla ihop våden nedifrån och upp (med mönstret inuti) eller vik den försiktigt för att undvika att få tapetklister på själva motivet.
 5. Placera den övre delen av våden högst upp på väggen i rätt höjd där du nyligen applicerat tapetklistret. Rulla sedan ut våden bit för bit och fortsätt hela vägen ner mot golvet.
 6. Kontrollera att våden placeras exakt längs de utritade linjerna på väggen. Om inte, skjut försiktigt våden in till rätt position.
 7. Använd en tapetborste för att släta ut ytan på tapeten och för att avlägsna eventuella ojämnheter och luftbubblor. Använd borsten i en cirkulära rörelser från centrum av våden ut mot sidorna. Börja högst upp.. Var försiktig så att du inte får tapetklister på borsten.
 8. Upprepa dessa steg för de resterande vådor. Var noga med att placera ut den så att kanterna på motivet matchar varandra.
 9. Överflödigt tapetklister kan försiktigt tas bort med en mjuk, fuktad svamp eller trasa. Var försiktig med att gnugga fototapetytan för hårt då du kan riva hål på tapeten.
 10. När du är klar och alla vådor är uppsatta kan du skära bort överflödiga delar av fototapeten med hjälp av en vass kniv. Var noga med att kniven är ren och vass. Att använda en slö kniv kan orsaka skador på tapeten.

Efter uppsättning

 1. Återigen, säkerställ att tapeten har fäst över hela ytan genom att borsta lätt över fototapen samt att vådorna passar ihop och att mönstret inte har deformerats. Du ser lätt helheten om du tar ett steg bak och betraktar fototapeten på ett avstånd på ca 1-2 meter. Om du märker att mönstret förskjutits kan du fortfarande försiktigt flytta och förskjuta våden på väggen för att anpassa den.
 2. Med en roller jämnar du till ytan på fototapeten ännu en gång. Det kan fortfarande finnas små luftbubblor kvar under tapeten som inte går att få bort och försvinner vanligtvis inom 1-3 dagar.
 3. Kom ihåg att ha en temperatur över 10°C och sörj för god ventilation i rummet.
 4. OBS! Försök inte påskynda den naturliga torkningsprocessen. Använd inte något aggregat för att påskynda processen. Undvik även extra uppvärmning i rummet och i synnerhet om en fototapet applicerats kring ett värmeelement.